identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Rugby - sănătate și educație prin sport (II)

Conținutul propunerii

Propunerea de față reprezintă continuarea proiectului intitulat „Rugby, sănătate și educație prin sport”, depus anul trecut la prima ediție a Bugetării Participative organizată în Municipiul Alba Iulia, în numele CSU Rugby Alba Iulia de domnul Cristian Cotae. Acest proiect a fost declarat câștigător, situându-se pe locul trei din cele 18 propuneri cu 233 de voturi. Este o prelungire firească a ideii de a populariza și dezvolta practicarea sportului cu balonul oval în rândurile copiilor și adolescenților din Alba Iulia. Această idee a primit imboldul principal de dezvoltare odată cu revitalizarea secției de rugby din cadrul Clubului Sportiv Universitatea din Alba Iulia în martie 2019 (grație eforturilor istoricului Marius Rotar și al unui grup de voluntari raliați în jurul ideei), materializată, la nivelul superior, prin înscrierea și participarea CSU Rugby Alba Iulia la diversele competiții oficale organizate de Federația Română de Rugby (Divizia Națională de Seniori, respectiv Campionatul Național de Rugby în 7, edițiile 2021). Dacă în propunerea de anul trecut se urmărea aducerea la rugby a copiilor și adolescenților din oraș la rugby (situație dusă la bun sfârșit), în cazul propunerii de față se trece la ceea ce s-ar numi nivelul următor, adică formarea și, mai ales, participarea, a două echipe de copii și juniori compuse din jucători din Alba Iulia la competițiile organizate de Federația Română de Rugby. Este vorba despre două echipe ce ar urma să fie înscrise la categoriile corespunzătoare Under 12 ani și Under 14 ani. Transpunerea în realitate a acestei idei este fundamentală pentru dezvoltarea pe durată mai lungă a rugbyul în Alba Iulia, adică crearea unei baze reale pentru echipa de seniori a CSU Alba Iulia, compusă, în marea lor majoritate, din jucători localnici. Astfel, dacă propunerea de față se materializează este foarte posibil ca, în următorii câțiva ani, unii dintre acești copii, care vor face parte din echipele U12 și U14, să devină jucători de bază ai CSU Rugby Alba Iulia. Întrucât aria de selecție a copiilor, pentru aceste echipe, este una mult mai extinsă, proiectul de față se constituie și ca o pledoarie pentru mișcare, petrecerea timpului în aer liber, pentru sănătate, pentru socializare și prietenie. Faptul se datorează specificului rugbyul, ca sport, ce încorporează asemenea particularități.

Deoarece implementarea și derularea unui asemenea proiect presupune o structură complexă, atât ca personal, cât și sub aspect administrativ, se propune derularea sa printr-o colaborare între Clubul Sportiv al Universității din Alba Iulia și Clubul Sportiv Municipal din Alba Iulia. Prin urmare, cele două echipe formate vor participa la competiții sub denumirea CSU-CSM Alba Iulia, jucătorii beneficind astfel de dublă legitimare (pe baza unui protocol). Prin aceasta se urmărește întărirea colaborării între cele două entități sportive din orașul nostru. Echipele vor lua parte la campionate organizate de Federația Română de Rugby la nivel regional pentru categoriile de vârstă enunțate. Se preconizează ca odată formate aceste echipe și angrenate în competițiile oficiale, ele vor avansa, în anii următori, la nivele de vârsă superioare cu întreceri specifice pe profil de vârstă (U15, U17, U 18, U19) (tot în competiții sub egida Federației Române de Rugby). Pentru categoria U12 se va practica rugbyul „non-contact”.

Detalii asupra proiectului:

Grup țintă: 300 de copii și adolescenți de la școli din Alba Iulia, numărul jucători legitimați CSU CSM Alba Iulia estimat - 60.

Durata proiectului: 11 luni, adică între 05.01.2022- 05.12.2022

Suma solicitată: 75.000 ron, reprezentând acoperirea unor acțiuni de popularizare a rugbyului, de selectare și formare a două echipe U12 și U12, precum și de participare la competițiile oficiale organizate de Federația Română de Rugby a acestor două echipe (cu cheltuielile aferente).

Nr. Acțiune Perioadă Descriere Sumă necesară

1. Selecție jucători, formarea celor două echipe; U12 și U14; 05.01-20.03.2022; Acțiune de promovare în școli, antrenamente, legitimarea jucătorilor, asigurarea suportului tehnic – legitimare, echipamente, asigurări medicale, pentru echipa de U14, suport medical, suma necesară: 27000 ron.

2. Participare în campionatele U12 și U14 a celor două echipe, activități de promovare a rugbyului; 20.03.2022-05.12.2022; Meciuri disputate în sistem regional, atât în deplasare, cât și pe teren propriu (Stadion Cetate 2, Alba Iulia), presupunând cheltuieli cu organizarea acestor meciuri (transport, cazare, barem arbitrii, observatori, plată teren de joc și antrenament, asistență medicală), meciuri demonstrative desfășurate în diverse localități din județul Alba, activități specifice de promovarea a sportului și a rugbyului, suma necesară - 48000 ron.



Nume depunător: Cristian Cotae
Domeniu: Sport și sănătate
Locul propus: Alba Iulia
Beneficiari: 300 copii cu vârste între 10 și 14 ani
Buget LEI: 75000
Număr de voturi: 287

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2025
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram