identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Amenajare parc de agrement cu aparate fitness în aer liber în orașul Alba Iulia

Conținutul propunerii

Proiectul vizează promovarea sportului pentru întreaga familie prin amenajarea unui parc de agrement cu aparate fitness în aer liber pentru adulți în apropiere de Mocănița, lângă parcul de joacă pentru copii, vis-a-vis de sediul Electrica din Alba Iulia. Obiectivul principal al proiectului este promovarea mișcării în rândul întregii familii (copii, părinți, bunici), indiferent de vârstă, nu doar în rândul copiilor și tinerilor, și conștientizarea locuitorilor orașului privind beneficiile sportului pentru sănătate.

Proiectul presupune amenajarea unui parc de agrement cu aparate fitness în aer liber ca o inovație creată pentru a aduce mișcarea la îndemâna oricui. Viața cotidiană actuală implică foarte mult sedentarism, locuitorii din Alba Iulia având nevoie de timp rezervat pentru mișcare și sport și de un spațiu dedicat acestor activități. Actuala pandemie de COVID-19 a tras un semnal de alarmă privind necesitatea de a se investi mai mult în sănătatea oamenilor, iar atragerea locuitorilor orașului Alba Iulia spre mișcare și sport trebuie să fie o prioritate pentru administrațiile publice locale.

Amplasarea de echipamente de fitness în aer liber este deosebit de atrăgătoare pentru activitățile sociale: toți membrii familiei pot face exerciții împreună într-un cadru liniștit, pe aparatele și echipamentele potrivite pentru nevoile și abilitățile individuale. Atragerea la mișcare a adulților va avea un impact semnificativ asupra sănătății locuitorilor orașului și a comunității locale, în general. În plus, cei ce nu își permit să meargă la sală sau nu își doresc să își cheltuiască banii pe un abonament de fitness, pot apela la aceste activități în aer liber atât de benefice pentru sănătate. Sportul și activitățile în aer liber trebuie să fie accesibile oricărui cetățean din orașul Alba Iulia. Sportul realizat în aer liber este mult mai benefic atât corpului, cât și creierului.

Numeroase studii au concluzionat că până și câteva minute de mișcare în spațiul exterior îmbunătățesc funcțiile mentale, circulația sanguină și oxigenarea mușchilor. Implementarea acestui proiect va aduce locuitorilor din Alba Iulia numeroase beneficii pentru sănătate, precum: reducerea stresului, îmbunătățirea încrederii de sine, creșterea gradului de relaxare, tonifierea corpului, creșterea mobilității etc. În plus, numeroase alte orașe din România și chiar din județul Alba se pot mândri că au amenajat deja parcuri de agrement cu aparate de fitness în aer liber. Având în vedere că unele șanțuri ale Cetății au fost deja amenajate, proiectul propune amenajarea șanțurilor din zona parcului de lângă Electrica pentru o modernizare completă a orașului și creșterea atractivității pentru turiști. În prezent acest teren nu este exploatat (doar întreținut), aici putându-se amenaja un parc de agrement cu aparate fitness în aer liber care ar spori atractivitatea orașului. Având în vedere ca în imediata apropiere există deja un parc de joacă pentru copii amenajat, consider oportună amenajarea și de aparate fitness pentru adulți și chiar de mese de tenis pentru promovarea sportului atât în rândul celor mici, cât și a adulților.

Prin proiectul propus va fi amenajat un parc de agrement, inclusiv o zonă de relaxare după mișcare (bănci, filigorii, mese, suport pentru biciclete). În plus, proiectul include o zonă de trecere între parcul de joacă existent și parcul de agrement creat prin acest proiect prin asigurarea accesului pietonal între cele două zone astfel încât după finalizarea proiectului orașul să beneficieze de un imens parc de agrement atât pentru adulți, cât și pentru copii, care să devină un punct de atracție pentru locuitori și turiști. Pentru păstrarea curățeniei zonei și menținerea sănătății în general, proiectul include și amplasarea de coșuri de gunoi. În concluzie, implementarea proiectului propus va crește nivelul de trai pentru locuitorii orașului Alba Iulia și atractivitatea orașului din punct de vedere turistic.



Nume depunător: Lorena Dreghici
Domeniu: Sport și sănătate
Locul propus: Proiectul va fi implementat lângă parcul de joacă de copii de lângă Electrica, pe zona verde din șanțurile Cetății.
Beneficiari: Principalii beneficiari direcți sunt cetățenii orașului Alba Iulia, în special familiile care locuiesc în zona de Centru. Alți beneficiari direcți: turiștii. Beneficiari indirecți: administrația publică locală.
Buget LEI: 605300
Număr de voturi: 31

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram