identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Amenajarea izvorului cu apă potabilă din Bărăbanț - izvorul Mecanica!

Conținutul propunerii

În cartierul Bărăbanț, la intersecția străzii Turnătoriei cu strada Corniștei este singurul izvor cu apă potabilă din Alba Iulia. Zona unde este izvorul este una relativ generoasă, pe lângă izvorul efectiv amenajat rudimentar demult, mai sunt două vălaie unde se captează apa de la izvor și unde se adapă și azi, animalele. Zilnic aici vin zeci de localnici din cartierul Bărăbanț dar și din Alba Iulia pentru a-și lua singura APĂ POTABILĂ GRATUITĂ din orașul nostru! Acest izvor e pe domeniul public al Municipiului Alba Iulia, plăcuța din dreptul izvorului ne confirmă acest lucru dar și potabilitatea apei! Scurgerea apei din vasul de la izvor până la cele două vălaie e subterană DAR NU funcționează, apa curgând direct pe drum. În decorul verde din această zonă semiurbană, s-ar încadra perfect și util, realizarea unei mici oaze verzi în jurul acestui izvor și a celor două vălaie. Astfel, PROPUNEM: - reabilitarea izvorului: robinetul e ruginit, zona unde curge apa e degradata, cu pietre sparte, plin de alge și mătasea broaștei, pavelele sunt alunecoase și sparte. Toate aceste elemente trebuie înlocuite cu unele noi dar și acoperită zona, pentru a proteja pe cei ce vin acolo după apă, de ploaie, zăpadă sau soare. - De asemenea și zona vălaielor trebuie refăcută, înlocuite cele doua vălaie, țevile ruginite și complet acoperite de vegetație ( mătasea broaștei) cu altele noi dar și curățarea canalului subteran de la izvor până la aceste vălaie. Acum e paragină în zonă, apa e potabilă dar într-un spațiu insalubru! Dacă natura ne oferă aici la Bărăbanț, unul din darurile ei minunate, pure și curate- APA, noi suntem obligați să fim în stare să asigurăm funcționarea corespunzătoare a acestui spațiu! Să fim prieteni cu natura!

oznorDL

cof

cofNume depunător: ȚÂRĂU MARIANA
Domeniu: Amenajare spații publice_ zone verzi
Locul propus: Izvorul din Cartierul Bărăbanț, intersecția str. Turnătoriei cu str. Corniștei
Beneficiari: Peste 2000 cetățeni
Buget LEI: 195000
Număr de voturi: 397

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram