identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Aparate de fitness în aer liber

Conținutul propunerii

Proiect rezultat din comasarea a 2 propuneri venite din partea lui Cătălin Aldea și a lui Daniel Ciorea. Cele 2 propuneri sunt prezentate mai jos: 1. Aparate de fitnes in aer liber! ce poate fi mai frumos si benefic pentru Alba Iulia? Aparatele de fitness exterior, sunt mijloacele cu care ne putem relaxa in ziua de azi, cand ne miscam intr-un ritm alert. Ele ne ofera posibilitatea sa ne antrenam muschi in aer liber. Azi cand a fi sanatos e la moda, tot mai multi au tendinta sa faca sport, si tot mai multi prefera sa faca sport in aer liber. Atunci cand facem sport afara, efectul acestuia este dublu. Chiar si 10-20 de minute de ocupatie activa, aduce benefici, intareste muschii si ridica dispozitia pe toata ziua.

Aparatele de sport in aer liber se intilnesc tot mai des, prin parcuri, curti, terenuri de joaca, si au reusit sa devina populare atat pentru copii cat si pentru parintii acestora. De ce sa nu avem aparate de fitnes exterioare si in orasul nostru? Aceste aparate de sport sunt destinate pentru fiecare categorie de muschi si pentru varste diferite.

1. Antrenamente pentru masa musculara: Aceasta categorie de aparate sunt destinate persoanelor care isi doresc mai mult decat o forma fizica buna. In procesul de antrenare se dezvolta fiecare grupa de muschi. Printre acestea sunt: Presa piept - cu ajutorul acestui simulator, se formeaza muschii pieptului si a bratelor. Avantajul acestuia este in aceea ca presa o faceti cu greutatea corpului dumnevoastra, si de aceea nu este periculos. Canotaj – inlocuieste antrenamentul cu halterele, ajutind la dezvoltarea muschilor bratelor, pieptului, picioarelor si la fel intareste sistemul cardiovascular; Tractiunea la bara – cu aceste exercitii se formeaza muschii spatelui si se contureaza bine pieptul; Fluturari la aparate – este indreptat in special pentru dezvoltarea muschilor pieptului, ca greutate fiind corpul; Biceps – dezvolta bicepsii, si puterea corpului. Genoflexiuni – intareste muschii feselor si a coapselor; Pendul si miscari circulare - intaresc muschii abdomenului, formindu-l neted si drept.

2. Antrenamente cardio: Sunt benefice pentru intarirea sistemului cardiovascular, pentru a da jos kilograme in plus, pentru accelerarea metabolismului si intarirea organismul in intregime. Echipamentele de fitness de exterior sunt un mod de a-ti imbunatati sanatatea, in aer liber fara a face mare cheltuieli.

Printre acestea se regasesc:

Steppere - inlocuiesc mersul normal, activand muschii picioarelor si feselor, activeaza muschii inimii, reducand astfel bolile legate de aceasta;

Bicicleta - intareste organismul, respiratia, arde caloriile, dezvolta fesele, formeaza talia. Unele echipamente le puteti folosi in doi, pentru un antrenament mai interesant;

Ocuparea cu aparatele de fitness in aer liber, nu numai ca va face un corp frumos dar si imbunatateste circulatia sangvina si cea cardiovasculara, ridica dispozitia si face ziua mai buna. Si care ar fi cea mai buna locatie pentru inceputul unei campani care vrea sa ajunga in cat mai multe locuri, da, ati ghicit Cetati Alba Carolina, o prima propunere ar fi Zona de Sud Est a Cetati sau daca proiectul ajunge in faze finale se va realiza un sondaj pentru amplasarea primului loc destinat aparatelor de fitnes din Alba Iulia.

2. Acest proiect constă într-un parc public in aer liber, cu aparate de fitness pentru diverse exerciții fizice. Beneficiile unui parc cu aparate publice de fitness: - sunt gratuite utilizatorilor, furnizează resurse necesare în special în comunităţile deservite - persoanele care fac exerciţii în aer liber sunt mai susceptibile de a repeta acest obicei - furnizează un mediu social pentru exerciţii - poate fi utilizat de oameni de toate abilităţile şi nivelurile de fitness - furnizează expunere la aer curat, natură, şi lumina soarelui, care creşte nivelul important al vitaminei D - oferă proprietarilor o piaţă de desfacere pentru venituri prin acorduri de program cu antrenori personali certificaţi - acţionează ca un catalizator pentru a încuraja populaţia care nu obişnuieşte să facă activităţi fizice - creşte interesul în servicii comunitare conexe, cum ar fi educaţia nutriţională şi sănătate - parcurile de fitness în aer liber sunt situate în apropierea unui loc de joacă pentru a promova un comportament activ al adulţilor, crescând timpul petrecut la locul de joacă şi contribuind la promovarea importanţei fitness-ului pe tot parcursul vieţii asupra copiilor - pot beneficia de finanţare în acţiunile legate de prevenire/reducere a obezităţii - creşte capitalul comunităţii.Nume depunător: Cătălin Aldea și Daniel Ciorea
Domeniu: Sport și sănătate
Locul propus: Șanțurile Cetății
Beneficiari: Cetățenii orașului și turiștii acestuia
Buget LEI: 1000000
Număr de voturi: 41

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram