identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Culoarul verde peste Mureș

Conținutul propunerii

Transformarea podului de apa peste Mures de la Partos in pista de biciclete si legaturile aferente. Este vorba de o cale de acces alternativa in oras la auto si feroviar. O pista de biciclete care va porni din cetatea Alba Iulia, va iesi din oras spre Paclisa apoi trece prin cartierul Recea. Din Recea va cobori in spatele fabricii Apulum.

De acolo va ajunge in fata fabricii si apoi va urma Strada Rogozului pana la digul Mures. Acolo va urca pe dig si se va indrepta spre est pana la Podul Mures auto de la Partos. Solutia va fi trecerea pe dedesubt si apoi urcarea pistei in fata Hanului cu Berze exact in fata fostului pod ce furniza apa in oras. Acest pod va fi refacut si reamenejat pentru a deveni un pod pentru biciclisti/pietonal. La capatul celalalt al acestui pod, ciclistii pot merge pe malul opus al Muresului inspre localitatile Limba, Seusa, Ciugud, Drambar, Teleac pe drumul putin circulat inspre aceste localitati. Pista noastra de biciclete insa trece din nou pe sub podul auto si iese sus pe digul Mures/Sebes si continua spre sud pe dig pe malul Sebesului prin spatele Hanului dintre Salcii. Va trece apoi din nou pe sub podul DN1 si continua tot pe dig pe partea estica a raului pana in Oarda unde se finalizeaza in strada Biruintei.

In viitor, aceasta magistrala verde poate continua pe malul raului Sebes pana in orasul Sebes, dar cel mai important punct este transformarea podului de apa peste Mures intr-unul pentru ciclisti. Cu exceptia podului peste Mures unde sunt lucrari mai complexe, trebuie un covor de asfalt cu balast stabilizat dedesubt. Este vorba de o pista de biciclete fara rupturi de panta considerabile, pe care se va pedala confortabil cu perspective de viitor de continuare a acesteia inspre cei care fac naveta la Sebes, Oarda, si localitatile de pe malul Muresului din estul orasului.Nume depunător: Romulus Pop
Domeniu: Mobilitate și accesibilitate; siguranța circulației
Locul propus: Râul Mureș
Beneficiari: Locuitorii orașului Alba Iulia, turiști
Buget LEI: 1000000
Număr de voturi: 64

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram