identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Grădina de vară a Cetății

Conținutul propunerii

Alba Iulia are ceva aparte. Dintre toate orașele țării, capitala de suflet a României păstrează o istorie de o viață ce ne-a format ca națiune. Alei pe care au pășit regalități, ziduri ce au apărat idealuri, clădiri ce-au parafat unire. Însă istoria ce ne ține împreună azi are nevoie să-și găsească în continuare locul bun ce să ne-aducă împreună, în Cetatea ce-și păstrează identitatea prin oamenii care o însuflețesc cu fiecare vizită.
Lucrările de reabilitare au redat o parte din frumusețea vremurilor apuse, dar viitorul depinde de împlinirea nevoilor de azi, iar repunerea în valoare a spațiilor ce odinioară aduceau bucurie e o prioritate pentru a duce moștenirea mai departe.
Acestea fiind spuse, propunerea de proiect înaintată are în vedere reabilitarea vechii Grădini de vară de la Poarta Întâi a Cetății Alba Carolina, ca spațiu de găzduire a evenimentelor culturale din oraș. Fie că vorbim despre festivități ale instituțiilor de învățământ, evenimente ale organizațiilor non-guvernamentale, piese de teatru, proiecții de filme ori spectacole ale centrelor culturale din județ. În plus, cununiile civile și alte evenimente oficiate de către municipalitate ori deschise publicului albaiulian și-ar găsi aici spațiul ideal de desfășurare în condiții optime și în mod gratuit, în aer liber pe perioada verii și a lunilor adiacente.
Readucerea la viață a Grădinii de vară propune reamenajarea spațiului deja existent, fără a periclita patrimoniul cultural al Cetății, însă recondiționând elementele prezente precum zona verde, suprafața de pavaj și pavilionul deschis. De asemenea, pentru a întâlni nevoile actuale, propunerea de proiect vizează amplasarea de mobilier urban durabil, gândit să acomodeze grupuri și să faciliteze o bună organizare a evenimentelor. Pentru a încuraja mobilitatea, în locație se vor monta rastele de biciclete, iar pentru a umbri zona verde, se vor planta mesteceni, arțari și tei.
Un buget estimativ ce include elementele enumerate în vederea reamenajării Grădinii de vară a Cetății se regăsește în anexele atașate la documente, alături de schițele propuse.
Alba Iulia are nevoie de un astfel de spațiu de desfășurare a evenimentelor deschise publicului, unde accesul să fie prietenos, facil și gratuit, unde infrastructura să existe iar spațiul să acomodeze confortabil până la 400 de persoane, simultan. Cu atât mai mult cu cât, ține de noi să redăm strălucirea și utilitatea Cetății, ca centru al istoriei ce continuă să inspire tradiție, unitate și bucuria de a fi împreună în momente de sărbătoare ori de promovare a culturii, educației și spiritului civic.

Gradina-de-vara-a-Cetatii-ALL



Nume depunător: Karina Man
Domeniu: Amenajare spații publice/zone verzi
Locul propus: Strada Mihai Viteazul
Beneficiari: Propunerea de proiect înaintată are în vedere reabilitarea vechii Grădini de vară de la Poarta Întâi a Cetății Alba Carolina, ca spațiu de găzduire a evenimentelor culturale din oraș. Fie că vorbim despre festivități ale instituțiilor de învățământ, evenimente ale organizațiilor non-guvernamentale, piese de teatru, proiecții de filme ori spectacole ale centrelor culturale din județ. În plus, cununiile civile și alte evenimente oficiate de către municipalitate ori deschise publicului albaiulian și-ar găsi aici spațiul ideal de desfășurare în condiții optime și în mod gratuit, în aer liber pe perioada verii și a lunilor adiacente.
Buget LEI: 499996
Număr de voturi: 606

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram