identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Grădinița cu salină!

Conținutul propunerii

Educație trainică prin sănătate de mic !
Bazele unui adult educat și sănătos se clădesc de la grădiniță.
Prin acest proiect propun crearea unor CAMERE SALINE în incinta a 5 grădinițe cu program prelungit din orașul nostru, cu cei mai mulți preșcolari înscriși.
Terapia micuților cu aerosoli salini reactivează sistemul imunitar, le crește rezistența la stres și îi protejează de infecții, reducându-se astfel perioada de absentare de la grădinițe pe motiv de răceli, bronșite, infecții ale aparatului respirator.
În Ungaria, de exemplu, nu există grădiniță în mediu urban fără o astfel de cameră salină. Și Ungaria nu deține zăcăminte de sare de dimensiunea și calitatea celor din România, unde încă de pe vremea romanilor existau saline renumite în Transilvania.
Aceste camere saline propuse, vor fi dotate cu BULGĂRI DE SARE aduși de la saline din Transilvania (Praid sau Turda) și vor fi locuri unde copiii se vor juca și vor respira aerul îmbogățit cu aerosoli salini.
Nu va fi un tratament propriu zis, scopul fiind menținerea sănătății și întărirea sistemului imunitar.
Camerele saline vor avea dotările necesare, respectiv un GENERATOR SALIN care va asigura gradul de salinitate corespunzător cu cel al unei saline naturale, precum și LAMPA DE ULTRAVIOLETE, care după fiecare ședință de salinoterapie va purifica aerul din camera salină.
Pereții camerelor, izolați anticoroziune, vor fi acoperiți cu bulgări de sare și vor avea gratii de lemn pentru a conferi o siguranță mărită copiilor.
Se vor amenaja și lădițe cu sare fină, unde copiii se vor juca exact ca la o groapă cu nisip, totul pentru a maximiza în cele 15-20 de minute ale unei astfel de ședințe, efectul benefic al aerosolilor salini.
Grădinițele cu Program Prelungit unde propun amenajarea acestor camere saline sunt: Grădinița nr. 11, 12, 13, 16 și Scufița Roșie.
O implicare minimă, cu efecte maxime pentru sănătatea și educarea celor mici!Nume depunător: Ion Maria Gabriela
Domeniu: Sport, educație și cultură
Locul propus: Gradinița PP nr. 11- str. Vasile Goldis 14 B; Gradinița PP nr. 12 - str. Ștefan Cel Mare nr. 11; Gradinița PP 13 - str. Energiei nr. 21; Gradinița PP nr. 16 - str. Tudor Vladimirescu nr. 143; Gradinița PP Scufița Roșie str. Călărași nr. 2
Beneficiari: 1.181 preșcolari
Buget LEI: 300000
Număr de voturi: 1227

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram