identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Parcare biciclete (de cartier)

Conținutul propunerii

Considerând creșterea ultilizării bicicletei ca mijloc de transport și dezvoltarea infrastructurii de piste de bicicletă în municipiul Alba Iulia, consider oportună dezvoltarea de parcări de biciclete la nivelul cartierelor. Cetățenii care locuiesc în blocuri de apartamente au dificultăți în depozitarea bicicletelor în condiții optime - depozitare în interior (pentru a evita uzura de la vreme) și prevenția furturilor (depozitarea în casa scării având acest risc). Parcările de cartier sunt o soluție - spații special construite, cu suporturi speciale pentru biciclete, cu acces securizat și supraveghere video. Locurile în aceste parcări pot fi închiriate, cu sume care pot fi stabilite de Consiliul Local. Astfel de parcări au fost deja implementate în București, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov. Un video cu o parcare de biciclete din Iași poate fi văzut aici: https://www.youtube.com/watch?v=qS0eB-lod6Y&t=49s Propunerea de față vizează o singură parcare de acest tip - varianta pentru 25 biciclete, cu panouri solare - pentru a se încadra în bugetul disponibil, în cartierul Tolstoi, zona de blocuri - str. Septimius Severus / Biserica Greco-Catolică. În măsura în care acest prim proiect va avea succes, alte parcări de acest timp pot fi amenajate.

SmartBikeBox25_2023Nume depunător: Cucu Ciprian Ioan
Domeniu: Mobilitate_ accesibilitate și siguranța circulației
Locul propus: Cartier Tolstoi - Strada Septimius Severus
Beneficiari: Rezidenți din cartierul Tolstoi care dețin o bicicletă
Buget LEI: 196300
Număr de voturi: 61

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram