identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Poligon auto-moto și pistă antrenament conducere

Conținutul propunerii

Realizarea unui spațiu public educativ și de agrement de tip poligon auto-moto și pistă de antrenament pentru conducere, accesibil și deschis cetățenilor Municipiului Alba Iulia. Poligonul va avea două piste amenajate pentru proba de îndemânare moto de la examenul pentru obținerea permisului de conducere și o zonă mixtă, în care cetățenii pot participa la diverse exerciții, descrise mai jos. Nevoia unui nou poligon auto-moto în Alba Iulia este una imediată, locația improvizată în momentul de față în Târgul din zona industrială fiind una improprie, greu de utilizat și cu o suprafață necorespunzătoare.

Facilități poligon pentru cetățeni - autoturisme, motociclete și biciclete: Pe lângă posibilitatea utilizării pistelor special amenajate pentru proba de poligon moto, platforma nou amenajată va pune la dispoziția publicului următoarele facilități, destinate educării în domeniul siguranței circulației:

1. Probă de îndemânare - mers sinuos Presupune deplasarea pe o pistă limitată lateral, printre jaloane poziționate la intervale de 7 m între ele, cu scopul de a dobândi deprinderi de corelare a vitezei de deplasare cu traiectoria impusă de diferitele configurații ale traseului de urmat.

2. Pistă amenajată pentru a determina distanțele de frânare la diferite viteze Presupune deplasarea la viteze constante diferite și frânarea de urgență în dreptul unui reper fix, pentru a determina distanța necesară frânării cu ajutorul markerilor de distanță instalați. Scop: Conștientizarea valorilor distanțelor de frânare la diferite viteze.

3. Pistă utilizată pentru a identifica distanța de urmărire între vehicule aflate în mers Presupune aprecierea distanței de urmărire între vehicule pe baza “Regulii celor 2 secunde”, scopul fiind conștientizarea necesității respectării acestor distanțe, element esențial evitării accidentelor în traficul aglomerat, cum este în orașe, și la viteze mari, cum este pe autostradă.

4. Manevrabilitate, parcare în diferite situații Presupune posibilitatea exersării a tuturor modalităților de parcare necesare, cu fața, cu spatele și lateral, atât pe partea dreaptă cât și pe partea stângă. Scop: deprinderea manevrelor de îndemânare indispensabile în circulația actuală.

5. Pistă jaloane bicicletă Presupune amenajarea unei piste cu jaloane mici pentru bicicliști, astfel încât aceștia să își poată testa îndemânarea prin exerciții de virare și semnalizare cu o mână în aer.

Întreaga platformă va avea panouri informative și educative pentru diversele activități.

Să contribuim la un trafic mai sigur pentru toți!

 

Atașamente proiect:

Descriere-Poligon-auto-moto-si-pista-antrenament-conducere

schita-poligonNume depunător: Drăguș Marius Gabriel
Domeniu: Mobilitate și accesibilitate; siguranța circulației
Locul propus: Zona dintre Selgros, Cimitirul Chip si strada Anghel Saligny SAU Zona din spatele Kaufland, intre Cartierul Orizont si Zona Industriala SAU Zona Soselei de Centura SAU Zona de dezvoltare economică a Municipiului Alba Iulia
Beneficiari: Cetățenii Municipiului Alba Iulia cu vârste de peste 15 ani, care au permise de conducere sau sunt în proces de a obține un permis de conducere pentru motociclete sau autoturisme, cetățenii de orice vârstă care vor să își antreneze îndemânarea cu bicicleta
Buget LEI: 289100
Număr de voturi: 541

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram