identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Punerea in valoare a fostului traseu al Caii ferate inguste din Alba Iulia

Conținutul propunerii

Punerea in valoare a fostului traseu al Caii ferate inguste din Alba Iulia, ce a fost un simbol pentru accesul in Tara Motilor timp de 86 de ani, este o oportunitate de cunostere a istoriei orasului si de a avea un nou punct de atractie turistica in partea de jos a cetatii.

Proiectul implica montarea panourilor informative ce includ fotografii istorice si o descriere detaliata a traseului si a tipului de transporturi ce au fost realizate pe aceasta linie, cat si reamenajarea spatiului verde din zona locomotivei cu abur de pe strada Decebal.

Proiectul vine ca si continuare fireasca a amplasarii locomotivei cu abur din zona fostei gari mici. O initiativa la timpul ei foarte buna, din pacate slab implementata, lipsind cu desavarsire orice informare asupra motivul existentei acesteia in zona respectiva. Prin acest proiect ce implica si reconditionarea locomotivei cu abur ce este intr-o stare deplorabila, se doreste valorificarea potentialului turistic si reamenajarea peisagistica a zonei de sub cetate unde aceasta este amplasata.Nume depunător: Paul Bosard
Domeniu: Turism
Locul propus: Zona fostei gari mici, strada Decebal
Beneficiari: Locuitorii Municipiului Alba Iulia si vizitatorii acestuia
Buget LEI: 100000
Număr de voturi: 243

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram