identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Spațiu de joacă pentru copiii cu dizabilități

Conținutul propunerii

Se spune că jocul este meseria copilului iar locul de joacă este raiul pe pământ pentru orice copil.
Fiecare copil are dreptul să se joace indiferent de abilitățile sale. Atunci când intrăm în orice spațiu de joacă nu este nici un afiș care să interzică accesul copiilor speciali. Cu toate acestea, la o privire mai atentă se poate observa lipsa echipamentelor de joacă dedicate copiilor cu dizabilități.
Mai mult de atât, în România lipsește empatia de la cele mai mici vârste, copiii cu dizabilități fiind relativ discriminați și excluși de la joacă de către ceilalți.
Proiectul propune realizarea unui mic spațiu de joacă pentru copiii cu dizabilități în incinta unui actual parc de joacă din orașul nostru, Alba Iulia.
Acest mic loc de joacă va fi un spațiu special amenajat, de aproximativ 250-300 mp ( sau mai mult), dotat cu :
- suprafață sigură (preferabil din cauciuc) pentru copii;
- 1 carusel special pentru copiii cu dizabilități ;
- 1 sau 2 leagăne pentru copii;
- diverse panouri interactive de genul numărătoare Braille, alfabetul, abac, labirint cu bilă, hrănește animăluțele etc;
- 1 căsuță de exterior;
- 1 mic labirint senzorial pentru micuții cu dizabilități vizuale.
Pentru copiii speciali, activitățile multiple din interiorul zonei de joacă vor fi mai relaxante decât sesiunile de exerciții obișnuite sau cele impuse în ședințele de terapie.
Locul de joacă va fi semnalizat ca fiind unul incluziv, printr-o signalistica adecvată, atât la întrare cât și în dreptul fiecărui echipament de joacă.
Semnalizarea se va face prin pictograme aferente, inclusiv cele reprezentative pentru autism și dizabilitate intelectuală, pentru a crește nivelul de conștientizare și schimbarea percepției populației.
Și copiii cu dizabilități vor să se joace!Nume depunător: MIHAELA DEHELEAN-MIH
Domeniu: Amenajare spații publice/zone verzi
Locul propus: În incinta parcului de joacă de pe str. Nicolae Titulescu sau unde se va considera cel mai oportun.
Beneficiari: Peste 1000 copii cu dizabilități din Alba Iulia și din împrejurimi, precum și cei care nu sunt luați în evidențele medicale.
Buget LEI: 220000
Număr de voturi: 1233

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram