identitate-program-poca-2
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. „Municipiul Alba Iulia – Administrație inteligentă” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, codul MySMIS 128599, codul SIPOCA 637. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
logo-alba-iulia
Votare proiecte

Sport si sanatate pentru comunitatea din Partos - amenajarea de spatiu sportiv multifunctional

Conținutul propunerii

Cartierul Partos este locul in care mi-am petrecut copilaria si unde locuiesc in prezent impreuna cu familia. Este locuit de peste 660 de persoane si este in plina expansiune imobiliara. In calitate de cetatean al acestui cartier si in acelasi timp al Municipiului Alba Iulia doresc sa propun realizarea unui spatiu pentru practicarea sporturilor de catre copii, tineri, adulti, toți iubitorii de miscare in aer liber.

In copilarie aveam un spatiu bine delimitat, tip pajiste, in care ne adunam aproape zi de zi si pe care il numeam locul nostru de joaca. Parintii stiau intotdeauna ca acolo puteam fi gasiti, jucandu-ne in siguranta. De peste 30 de ani in acest cartier NU EXISTA un loc teren de joaca al copiilor. De ani buni toate intalnirile sporadice intre copii, (sunt tot mai putine) se desfasoara pe drumul circulat de masini, caci mingea se bate bine pe asfalt, de cele mai multe ori jocul se opreste cand trec masinile  sau cand mingea ajunge pe drumul national. Este un real pericol si de aceea caut solutii in acest proiect al primariei Alba Iulia.

Proiectul se incadreaza in domeniul sport si sanatate si obiectivul principal este promovarea mișcării în rândul întregii familii (copii, părinți, bunici), indiferent de vârstă. Beneficiile practicarii sportului sunt multiple pentru sanatatea noastra, socializarea este extrem de importanta mai ales acum in aceasta perioada critica, copiii nu se mai cunosc chiar daca locuiesc in Partos, devin niste straini unii fata de altii. Propun realizarea acestui spatiu multifunctional dedicat sporturilor de echipa: fotbal, baschet, tenis de camp, tenis de masa, iar pentru prescolari un loc de joaca adecvat.

Este nevoie de identificarea unui spatiu public, accesibil copiilor, fara multe obstacole (traversare cale ferata, locuri periculoase), aproximativ de 1000 mp, materiale de constructie asfalt, tartan, dotat cu accesorii pentru practicarea sporturilor (porti, stalpi de baschet, mobilier exterior, etc ), sisteme de supraveghere video, valoarea estimativa a proiectului fiind de 800.000 lei.

Termenul de realizare: 1 an

Am demonstrat ca suntem o comunitate unita si cu un singur glas cand este vorba de dreptul si bunastarea cetatenilor nostri si nu numai, participand in actiuni civice de sustinere a comunitatii.Nume depunător: Sandru Maria Liliana
Domeniu: Sport și sănătate
Locul propus: Cartierul Partos , Municipiul Alba Iulia
Beneficiari: Participanti directi: cetateni ai cartierului Partos si proximitate, indirecti: cetateni ai municipiului Alba Iulia
Buget LEI: 800000
Număr de voturi: 695

Noutăți

Copyright Municipiul Alba Iulia © 2024
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram