Două idei de proiecte asemănătoare au fost combinate, astfel încât va rezulta un proiect care acoperă ambele descrieri.
DEACONU LUMINIȚA IONELA:
Construcție bază sportivă - teren multisport cu tartan (împrejmuit, cu dotări pentru tenis de câmp, volei, baschet, minifotbal, nocturna), în Alba Iulia – CETATEA ISTORICA – ALBA CAROLINA. Atașăm ofertă tehnica și financiară obținută de la societatea ATLAS SPORT SRL privind acest tip de investiție, oferta care poate suferi modificări în funcție de locație, suprafață, poziționare, utilități, etc.
Obiectivul general al proiectului este investiția în infrastructura sportivă din localitate - dezvoltarea activităților sportive. Necesitatea investiției este legată de interesul locuitorilor (copii, adulți) pentru practicarea diferitelor sporturi, precum și de dorința lor de a duce o viață sănătoasă, în care exercițiul fizic să se îmbine cu posibilitatea afirmării lor și în alte domenii decât de cel al activității profesionale (concursuri: tenis, baschet, volei, fotbal, etc), pentru dezvoltarea spiritului competițional îmbinat cu fair-play-ul specific sportivilor.
Prin realizarea acestei investiții se vor reduce totodată riscurile de accidente provocate de jocurile copiilor în locuri publice sau necorespunzător amenajate, crește motivarea copiilor de a se juca și a face sport în aer liber, evitând astfel jocurile virtuale în fața calculatorului și îndepărtându-i de alte activități necorespunzătoare care le pot aduce anumite vicii, oferirea unui spațiu modern, frumos amenajat. Infrastructura de sport și agrement, oferta în spații adecvate este insuficientă pentru populația orașului Alba Iulia, terenurile existente fiind supraaglomerate, bazele sportive sunt folosite cu precădere pentru sportul de performanță. Acest teren poate fi utilizat atât de către elevi împreună cu cadrele didactice – învățători, profesori de sport, cât și de către copii în timpul liber, studenți, adulți.
Principalele obiective urmărite prin organizarea și desfășurarea activității sportive sunt: să contribuie la întărirea sănătății elevilor, studenților, la creșterea nivelului de învățare, sănătate și concentrare, la sporirea capacității de muncă fizică și intelectuală a acestora; să influențeze creșterea normală a organismului, dezvoltarea fizică armonioasă, perfecționarea calităților motrice de bază; să înarmeze tânăra generație cu deprinderi motrice variate, utile vieții și activității sociale; să asigure cunoașterea unor ramuri de sport și să formeze deprinderea de a fi practicant în mod independent; să cultive dragostea pentru mișcare, să formeze obișnuința practicării sistematice a diferitelor exerciții fizice a organizării și petrecerii în mod util și recreativ a timpului liber; să contribuie la formarea trăsăturilor pozitive de voință și caracter, să perfecționeze deprinderea de muncă fizică, să formeze priceperi și deprinderi de autoorganizare și autoconducere – de ordine și disciplină; însușirea corectă a deprinderilor motrice de bază, etc.
Prin realizarea terenului multispot cu tartan se va asigura practicarea jocurilor sportive în aer liber în condiții civilizate și de siguranță.
Atașamente proiect:
Teren-multisport-40x20m-cu-tartan-multifunctional-Conica-Conipur-2S-Luminita-Deaconu
Teren-multisport-42x22m-cu-tartan-multifunctional-Conica-Conipur-2S-Luminita-Deaconu
Alin Lazar, Cristi Sanislav, Valentin Urian:
CONSTRUIRE TEREN DE BASCHET CU SUPRAFAȚĂ DE JOC SINTETICĂ
Sportul contribuie nu numai la buna condiţie fizică şi sănătate a cetatenilor din Alba Iulia, dar, de asemenea, ajută tinerii să facă şi să înţeleagă mai bine activitatea fizică, cu repercusiuni pozitive pentru întreaga lor viaţă. Cu atât mai mult, pe terenul de baschet propus spre finanțare, se pot desfasura ore de educaţie fizică din şcoală, care determină transferul unor cunoştinţe şi deprinderi ca spiritul de echipă şi fair-play-ul, cultivă respectul, conştientizarea socială şi asupra propriului corp, oferă o înţelegere generală a 'regulilor jocului', noţiuni pe care elevii le pot folosi ulterior mai prompt la alte discipline şcolare sau în situaţii de viaţă.
Educaţia fizică– latură importanta a procesului instructiv-educativ al tineretului, are o contribuţie majoră ȋn realizarea unor obiective de maximă importanţă socială. Sportul și educația fizică contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică, armonioasă, la menținerea stării de sănătate la cote optime, precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen scurt, mediu și lung sunt foarte însemnate.
Având în vedere faptul că tinerii sunt din ce în ce mai atrași de activități statice (computer, filme etc) în detrimentul celor care implică sport și mișcare, este necesară implementarea unor măsuri care să contribuie la atragerea tinerilor către activitățile sportive. De aceea, amenajarea unor terenuri de baschet în aer liber, în condiții calitative ridicate și care oferă o siguranță maxima practicanților este oportună și prezintă multiple avantaje: – asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicarea baschetului – un sport care atrage din ce in ce mai mulți tineri; – asigurarea atragerii tinerilor către mișcare în aer liber în detrimentul activităților sedentare prin crearea unor terenuri de sport. – adăugarea unui plus de valoare însemnat prin crearea unor terenuri de sport în aer liber cu un impact vizual plăcut, în condiții calitative ridicate, cu o durată de viață mare și cu costuri de exploatare foarte reduse.
Atașamente proiect: